Annons
Annons

VECKANS BÄSTA EKO-BEAUTY: 5 FAVORITER


 

IMG_6496.JPG

…och möjligtvis det enda som är bra denna vecka. I alla fall idag. Ni  som vill gå direkt till beautyn – scrolla förbi första bilden. Ni andra – välkomna till klagomuren. Idag är en sån dag när jag inte vill vara med.

Annons

Lillan har hostat nätterna igenom de tre senaste dygnen, så hon och jag har sovit typ noll sammanhängande timmar. C sover såklart genom allt. Vi är griniga och trötta. Hon hostar, jag har ont i huvudet och ser i kors.

Jag har en sån där vecka när varje minut är noggrannt budgeterad till att kunna möta olika deadlines (helt ärligt, när har man INTE det?), men vi kan ju lugnt konstatera att planen spruckit lite. Dagar som denna önskar jag att jag inte hade ett kreativt jobb. Eller ett tänkande jobb över huvudtaget. Att komma upp med spännande idéer, hållbara lösningar eller skarpa formuleringar går liksom inte när hjärnan ligger som i en gröt. Jag har sån prestationsångest att jag baxnar, minsta lilla tröskel blir ett JÄTTEberg i min hjärna. HUR ska jag få ihop veckan? Och jag avskyr att vara den där mamman som sitter med termometern i ena handen och mobilen i andra. Eller ännu värre – som parkerar lillan framför Apple TV för att jag ska få arbetsro. Jag vill vara mamman som helt mindful kryper ner med henne under filten i tv-soffan. Fast såna mammor finns väl inte längre? Såna här dagar blir jag liksom bitter på hela vårt samhälle som springer så fort, där det finns så himla lite utrymme för att bara var människa. Och definitivt inga marginaler för att i lugn och ro vagga febersnyftiga barn utan en tanke på mejlboxar och leveranser. J*vla kalenderliv.

Som lök på laxjäveln tog VAB-anmälan en halvtimme. Jag går in på Försäkringskassans hemsida bara för att få info att mitt Bank-ID expirerat. Då surfar jag in på banken för att beställa ett nytt. Men NÄ DÅ! Då funkar inte inloggningen och bankdosan går inte igång. Allt ska ominstalleras. Till sist gav jag upp och beställde hem VAB-papper per post. Hur höga är oddsen att de papprena kommer fyllas i, läggas i ett kuvert, frankeras och postas? Det är SÅNT HÄR som gör mig galen när jag inte fått sova.

Nu kom i alla fall den lugnare och mer utsövda föräldern hem så jag kan röja lite på to-do-listan. Ska göra en intervju, förbereda några grejer till sajten och skriva på ett reportage till ELLE (superkul ämne, får se hur gröthjärnan omsätter informationen i begripliga ord bara…). Hjärnan ba’ blip blip blip blip…

Men först vill jag slå ett slag för 5 fantastiska produkter som är så eko och ärliga det bara går. Det är ju inte BARA VAB/kaos-måndag, utan även Medvetna Måndag. (De som ska samla på pressklippen från det här inlägget blir nog oerhört nöjda över kontexten och den trivsamma tonen…).

IMG_6497.JPG

BJÖRK & BERRIES Dark Rain Body Wash och Hand Cream – Tjusiga handkrämer på tub gör mig alltid lite gladare. Och lyxiga duschtvälar. Denna serie alltså. Fab hela vägen. Pronto till affären ch sniffa NU!

IMG_6495.JPG

LESS IS MORE Chitin Spray Blow-dry Lotion och Lindengloss Finishing Spray – Ekologisk styling från märket vars hårvård vi på ELLE rejvat om sedan de först landade på våra skrivbord (och som vann en ELLE Beauty Award). En värmeskyddande spray och ett vårdande anti-friss-spray som doftar himmel och får håret att bounca. Finns bland annat hos Other Stories. Läs mer här.

IMG_6494.JPG

Slutligen en helt magisk rengöringsgel!

CICAMED Antioxidant Cleanser – pH-balanserande och effektiv rengöring med ekologisk trollhasssel, grönt te och lugnande aloe vera. Tar även bort ögonsmink – ett måste för att kvala in i mitt badrumsskåp. Passar alla hudtyper, inklusive hypersensitiva som min. Läs mer här.

I afton blir det inlåsning i badrummet med dessa godingar och I-fånen avstängd i köket. Fast först ska jag natta min lilla tjej extra länge. Go slow, tjajjor!

Dela
Dela
 

Annons
Annons
Annons


Laddar