Annons
Annons

Maria vs flyttkartongerna


 

Flyttkartongerna mördar mig!! I alla fall hudkostymen min. Snustorr kartong äter upp minsta spår av trivsam luftfuktighet i vårt hem. Mina knogar känns som om de marinerats i diskvatten och borstats med stålull, på min hals sitter ett skrovligt eksemlandskap. Vinter + kartonglandskap + skyhög inre stress är total beautykiller. Stressen över att hinna klart allt innan fredag har fått kortisolnivåerna att rusa. Jag är stressvullen och känner mig konstant uttorkad. Sväller ni också av stress? Det ligger liksom ett duntäcke av vävnadsvätska över hela kroppen. Och magen skulle kunna tas för en 7-månaders preggo.
Samtidigt som vi styr vår egen flytt inreder vi vår nuvarande lya till en indisk expat-familj som ska hyra andrahand. Jag tycker så synd om dem som kommer till Sverige i bloody februari (vab-ruari), och känner ansvar att göra det så mysigt som möjligt för dem. Jag bäddar med skojfriska barnlakan, sätter upp ljusstakar och tvättar filtar. Vera är så klart i upplösning över att främmande barn ska bo i hennes rum, trots att jag och C försöker följa varje råd i den barnpsykologiska boken (tack mamma, fd psykoterapeut!).
Ah well, snart är vi i mål. Flyttar ut på fredag, sen två veckor hos mamsen och hennes karl innan vår nya lya är klar.

Annons

Anyhows!! För att inte hudkostymen totalt ska förgås tar jag hjälp av denna powerliga.

IMG_7242.PNG

H45 kortisonkräm – På eksemplätten på halsen. Gillar denna milda kortison, köper den i England.

Canoderm – Läkemedelsklassad kräm mot torr hud (min burk är en provburk, finns på apotek receptfritt i tub/flaska). Innehåller karbamid som binder vatten. Använder på torra partier.

BioOil – En multitaskande olja som jag kör på nagelband och på torra halsen. Kostar inte många kronor och funkar på det mesta från ärr till bristningar.

La Roche Posay Cicaplast B5 Baume – Reparerande salva med vitamin B5. Bästa mot irritationer! Om ni är såna som sprutar in diverse saker i huden ibland är denna grym till att lindra och skynda på läkningen (jag körde den när jag gjorde Restylane Skinboosters härom året). Nu kör jag den på hela halsen och händerna. Nagelbanden tackar.

Homeoplasmine – Fransk homeopatisk supersalva för spruckna läppar och irriterad hud. Är mer som en vaselinsalva är krämerna ovan. Även denna på nagelbanden är en lifesaver.

Vichy Thermal Water – Jag spritsar ansiktet HELA TIDEN. Denna superstar lugnar och återfuktar. Sista jag gör innan jag somnar är att spritsa.

IMG_7241.PNG

Vinterns bästa bodylotion! Grym när huden känns fem storlekar för liten och klådig. Använder på Lillan också.

Och så käkar jag Krillolja och mängder med avokado!

Nu är jag på väg till en annan slags stresshantering – först yoga och sen TRX-träning. Wish me luck!

IMG_7243.PNG

Dela
Dela
 

Annons
Annons
Annons


Laddar