Annons
Annons

Fråga Beautyboxen: 3 tips som räddar vintertorr blandhy


 

Vintertorr hud är ett jidder för de flesta av oss så här års skulle jag tro. Vindpiskad och stram hud är en STYGGELSE! Fick en fråga av läsare i nöd, och självklart är min beautybox at the rescue…

FRÅGA:

Annons

Hej Maria! Jag behöver en ny ansiktsskrubb och kräm. Har du något tips på bra?
Jag är under vinterhalvåret så himla torr på näsan.  Använder just nu Mario Badescus jordgubbsskrubb men den verkar inte hjälpa, är ändå ”flagig” dagen efter. Jag har blandhy, så har bara dessa torrhetsproblem under vintern.

MARIA:

Här är tre tips som funkar för mig.

1. Vanlig, löddrande rengöring som sköljs av med vatten kan vara för uttorkande på vintern. La Roche Posay har nyligen kommit ut med en micellär rengöringsgel, dvs en gel som inte sköljs av. Rosaliac Micellar Make-up Removal Gel heter den. Använd absolut inga starka rengöringsprodukter på vintern, easy does it…

2. Fukt fukt fukt! Kronans apotek har ett riktigt prisvärt no-nonsens serum som passar alla hudtyper. En fuktkräm som passar både dag och natt är Dermalogica Active Moist. Den är oljefri, så passar även blandhuden.  Testa att blanda en droppe olja i natt- och dagkrämen. Oljan går ner på djupet med fukt och näring. Jag gillar Cicamed Intense Repair Oil. Slörp!

3. Mild peeling är ett måste, 2-3 gånger i veckan. Kolla in Maria Åkerberg AHA & Jojoba Scrub! Peelar milt och är grym för just blandhy! Dessutom eko.

vintertorrhet
Lycka till med lilla nosen!

vintertorrhet_maria

Dela
Dela
 

Annons
Annons
Annons


Laddar